Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Jogi lépésekkel nézhet szembe a Premier Leage a tervezett szigorítások miatt

Egy klub perrel fenyegette meg a Premier League-et az új szabályok miatt, amelyek korlátozzák a kapcsolt felektől származó szponzori szerződések megkötését.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A klubok többsége által pénteken jóváhagyott szabályok célja, hogy a tulajdonosok ne növelhessék bevételeiket olyan cégekkel kötött megállapodásokkal, amelyekhez kötődnek. Az ilyen, kapcsolt féllel kötött ügyletek (ATP) néven ismert megállapodások a pénzügyi fair play-szabályok értelmében befolyásolhatják a klubok vásárlóerejét, ugyanis könnyedén megnövelhetik a bevételeket, ami után aztán a költekezés mértéke is nagyobb lehet.

A Premier League nem hozta nyilvánosságra a jogi kifogást benyújtó klub kilétét, ám közölte, hogy az a versenyjogi okokra hivatkozik. Az új szabályok hamarosan bekerülnek a Premier League kézikönyvébe, de egy olyan záradékot, amely az igazgatókat személyesen tette volna felelőssé a szabályszegésért, már elvetettek. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A szavazás nem volt egyhangú, ami tükrözi a Premier League-en belüli megosztottságot különböző kérdésekben, beleértve az Everton, a Nottingham Forest és a Manchester City ellen folyamatban lévő fegyelmi ügyeket, valamint a Richard Masters vezérigazgatóval szembeni elégedetlenséget az új televíziós szerződés miatt.

A Premier League szerint az új szabályok egy átfogó felülvizsgálat eredményeként születtek, és javítanák a szponzori megállapodások valós piaci értékének megállapítására szolgáló rendszert.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.