Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,97 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
468,71 Ft
Bitcoin
63,030 $

Áll a bál Amerikában: a halottak száma csak nő, míg a legprominensebb ellenzéki maszk nélkül megy fodrászhoz

Donald Trump amerikai elnök keményen beleállt egyik legfőbb kritikusában, a Képviselőház demokrata elnökébe, Nancy Pelosiba, mivel számos felvétel látott napvilágot arról, ahogy maszk nélkül látogat meg egy San Franciscóban található fodrász-szalont.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Donald Trump amerikai elnök keményen beleállt egyik legfőbb kritikusában, a Képviselőház demokrata elnökébe, Nancy Pelosiba, mivel számos felvétel látott napvilágot arról, ahogy maszk nélkül látogat meg egy San Franciscóban található fodrász-szalont.

A koronavírus-járvány kezelése csak mélyítette az amerikai kétpárti ellentéteket: egyik oldalon a Republikánusok állítják, hogy mindent jól csináltak, a másik oldalon a Demokraták követelnek egyre több és radikálisabb fellépést. Hogy kinél van az igazság, azt nem fogjuk megítélni, arról viszont beszámolunk, hogy a két párt között kialakult szappanopera következő fejezete miként alakult. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Történt ugyanis, hogy lencsevégre kapták Nancy Pelosit, a Demokrata Párt egyik legprominensebb figuráját, aki nem mellesleg a Kongresszus képviselőházának demokrata vezetője is, ahogyan maszk nélkül tér be egy San Franciscóban található fodrász-szalonba – mivel nem viselt maszkot, ezért ez nyíltan megsérti a koronavírus-szabályokat.

Pelosi az egyik leghangosabb kritikusa volt Trump elnöknek és támogatóinak, elsődlegesen a koronavírus-járvány kezelése miatt, ezen belül is főleg azért, mert halogatta a maszkviselés használatára való felhívást. Még olyan beszólása is volt Trump irányába, hogy „az igazi férfiak maszkot viselnek”.

Ám biztonsági kamerák felvételein látszott, hogy Pelosi sem visel maszkot a szalonon belül, ami továbbra is szabálysértő San Franciscóban. Trump elnöknek több sem kellett, azonnal beleszállt az egyik legfőbb kritikusába, a véleményének fő megnyilvánulási helyén, a Twitteren:

„Bolond Nancy Pelosit teljesen kivégzik most azért, mert külön kinyitottak neki egy szépségszalont, miközben a többinek zárva kell tartania, és azért, mert nem viselt maszkot – annak ellenére, hogy mindenkinek előadta, mennyire fontos viselni”

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-feher-haz-szerint-elfogadhatatlan-a-who-kritikaja/

Egy riporter, amint lehetőség nyílt rá, meg is kérdezte Pelositól, mégis miért nem vett fel maszkot: „Csak bementem, hogy megmossák a hajamat. Nem szoktam maszkot viselni, amikor hajat mosok. Te felveszed a maszkod, amikor hajat mosol? Mindig van rajtam maszk”, válaszolt Pelosi. A képviselőház demokrata vezetője nem kért bocsánatot, szerinte átvágták, mert azt mondták neki, egyszerre egy ember bent tartózkodhat a szalonban maszk nélkül.

Drew Hammill, Pelosi egyik sajtósa elmondta, a demokrata politikus mindig viseli maszkot, és minden koronavírusra vonatkozó utasítást betart, ez a kifejezett szalon pedig Pelosit azzal csábította be, hogy számukra engedélyezett, hogy egy szépülni vágyót beengedhetnek, és a képviselőház vezetője úgy gondolta, igazat mond.

„Igazi szembeköpés volt, hogy úgy gondolja, csak úgy bemehet és kicsinosíthatják, miközben senki más nem mehet be, még én sem dolgozni. Már nagyon régóta zárva vagyunk, nem csak mi, hanem a legtöbb kisvállalkozás – teljesen reménytelennek érezzük magunkat”, mondta Erica Kious, a szalon tulajdonosa a Fox News-nak.