Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,05 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,97 Ft
Bitcoin
62,571 $

Egyre többet büntetnek itthon a járványügyi szabályok megsértése miatt

Kevesebb, mint másfél hónap alatt négyszeresére emelkedett azon szabálysértési feljelentéseknek a száma, amelyeket a járványügyi előírások megszegése miatt indított a rendőrség

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Kevesebb mint másfél hónap alatt négyszeresére emelkedett azon szabálysértési feljelentéseknek a száma, amelyeket a járványügyi előírások megszegése miatt indított a rendőrség – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság a Népszavának.

Sok más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is új erőre kapott a koronavírus-járvány, már lassan tényszerűen kijelenthetjük, hogy belecsöppentünk a második hullámba. A járvány kezdete óta regisztrált két legnagyobb napi esetszám az elmúlt öt nap során került azonosításra, ami rossz ómen az iskolakezdésre és annak folytatására nézve is. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Az ORFK elmondása szerint ennek ellenére az emberek egyre kevésbé tartják be az intézkedéseket, melyet a számok is sajnálatosan megmutatnak. A Népszava megkeresésére küldött válaszokból ugyanis kiderül, az elmúlt másfél hónapban négyszer annyi ember ellen kellett indítani feljelentéseket, amiért a járványügyi szabályokat megszegték.

Ezen belül megduplázódott az ilyen ügyekben kiszabott figyelmeztetések és helyszíni bírságok száma is, többek között a maszkviselés szabályainak megsértése miatt. Május 4 óta 645 alkalommal kellett kiszabni helyszíni bírságot, 867 alkalommal viszont nem volt más választása a hatóságoknak, mint a szabálysértési feljelentést.

Ez némileg szembemehet azzal, hogy a legfrissebb kutatások szerint a budapestieknek például a döntő többsége egyetért azzal, hogy a tömegközlekedésen legyen kötelező a maszkviselése, mindössze 6 százalékuk gondolja azt, hogy nem helyes. A BKV is beszámolt azonban arról, hogy egyre lazul a fegyelem, a maszkviselés 100 százalékról 85 százalékra esett.

A MAI NAP FOLYAMÁN MÁR 459 ÚJ KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTET AZONOSÍTOTTAK MAGYAROSZÁGON.

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.