Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Cápatámadásban sebesült meg egy tízéves kisfiú a Bahamákon

A fiút kórházba szállították, a lábán szenvedett könnyebb sérüléseket.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi rendőrség közlése szerint vízitúrán támadt cápa egy gyerekre a Bahamákon – írja a hirado.hu a New York Post beszámolója alapján. A Bahamai Királyi Rendőrség közleményében az áll, az eset hétfőn délután 4 óra körül történt, amikor a tízéves marylandi kisfiú egy úgynevezett cápa-búvárexpedíción vett részt az egyik üdülőhelyen.

Állítólag a gyermek jobb lábát kapta el a ragadozó, amely miatt könnyebb sérüléseket szenvedett. Az incidenst követően azonnal kórházba szállították, hogy megfelelő ellátásban részesíthessék. Jelenlegi állapotáról nem érkezett hír. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit, azt nem közölték, hogy milyen fajta cápa támadt rá a gyerekre. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

A lap hozzáteszi, az egyórás vízi kirándulás rendkívül népszerű a turisták körében, gyermekek 10 éves kortól vehetnek részt rajta. A víz alatti szafari kezdete előtt a látogatóknak védősisakot adnak, majd egy akváriumba merülve testközelből csodálhatják meg a karibi szirticápákat és dajkacápákat.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy múlt év végén halálos cápatámadás történt Dél-Ausztrália egyik népszerű strandján: a fiatal fiú holttestét december 28-án emelték ki a vízből Ethel Beach közelében. A Yorke-félszigeten található Dhilba Guuranda-Innes Nemzeti Parkban történt cápatámadásról helyi idő szerint délután fél 2 körül értesítették a rendőrséget.

A halálos kimenetelű cápatámadások ritkának számítanak, ugyanakkor a régióban ez volt a harmadik eset tavaly. Egy helyi szörfös szerint a fiú nem lehetett túl messze a parttól a támadás idején, hangsúlyozva, hogy egyre komolyabban aggódik amiatt, hogy a cápák száma egyre csak növekszik a területen.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.