Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Mianmari tüzérségi lövedékek landoltak Kínában, több ember megsérült

A mianmari junta és a lázadók közötti feszültség nyomán a felek tüzelni kezdtek egymásra, ám több tüzérségi lövedék Kínában landolt, több embert megsebesítve.

...svg content...Fotó: képernyőfelvétel
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters értesülései szerint a kínai külügyminisztérium szóvivője számolt be arról csütörtökön, hogy miután ismét kiéleződött a feszültség a mianmari junta és a lázadók között, fegyveres konfliktus vette kezdetét, csakhogy több mianmari tüzérségi lövedék is Kína területén landolt, melynek következtében legkevesebb 5 ember megsérült.

Mint ismert, a hadsereg és a lázadó csoportok közötti konfliktus októberben éleződött ki újra Mianmar északi részén, az egyre eszkalálódó konfliktus pedig arra késztette Kínát, hogy állást foglaljon az ügyben és tűzszünetre szólítsa fel a feleket. Kína közbelépése valamelyest javított a felek közötti párbeszéden is, ám a mostani incidens nyomán a kínai külügyi szóvivő nyilvánosan szögezte le, „Kína határozottan elítéli a konfliktust, és azt, hogy ennek kínai áldozatai is vannak”. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

Szokásos sajtótájékoztatójának keretében a szóvivő úgy fogalmazott:

„Kína ismételten arra kéri a konfliktusban részt vevő valamennyi felet, hogy szüntessék be a harcokat, és tegyenek intézkedéseket az ilyen rosszindulatú incidensek megismétlődésének megakadályozására. Kína megteszi a szükséges lépéseket állampolgárai életének és vagyonának védelme érdekében.”

A Global Times kínai állami lap közlése szerint a Mianmarhoz közeli Nansan városában összesen 5 embert szállítottak kórházba, miután szerdán megsérültek az eltévedt lövedékek miatt. A lap egy felvételt is közzétett az incidensről a közösségi médiában, melyen látszik, hogy káosz alakult ki az eltévedt lövedékek becsapódása nyomán:

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.