Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,35 Ft
Euró
398,76 Ft
Font
476,23 Ft
Bitcoin
61,848 $

Akár hónapokig is eltarthat a koronavírus kiürülése a felépült emberek szervezetéből

A COVID-19 pácienseknek hosszú hónapokra lehet szükségük ahhoz, hogy elmondhassák magukról, kigyógyultak a betegségből – olvasható a British Medical Journal tudományos lapban megjelent publikációból.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A COVID-19 pácienseknek hosszú hónapokra lehet szükségük ahhoz, hogy elmondhassák magukról, kigyógyultak a betegségből – olvasható a British Medical Journal tudományos lapban megjelent publikációból.

A Modenai Egyetem és professzora, Dr. Francesco Venturelli és kollégái összesen 1 162 pácienst vizsgáltak az olaszországi Reggio Emilia tartományban, akiknél PCR-teszttel mutatták ki, hogy elkapták a koronavírust. Soron kívül Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

A betegeket 15 nappal az első teszt után újraellenőrizték, ezt megismételték 14 nappal a második, majd 9 nappal a harmadik teszt után is. A kutatók az időintervallumokat az Európai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ ajánlásai alapján határozták meg.

Kiderült, hogy a felgyógyult páciensek nagyjából 60,6%-ának lett negatív a COVID-19 tesztje az első ellenőrzés során, egyúttal rájöttek, hogy ötből egy személynél fals-negatív eredményekkel zárultak a tesztek, ami azt jelenti, hogy a vírus még mindig a szervezetükben volt anélkül, hogy tudtak volna róla, így szabadon terjeszthették.

A tudósok továbbá megállapították, csak akkor lehet biztosan kijelenteni egy koronavírus-fertőzöttről, hogy egészséges, ha egymást követő két tesztje is negatív lesz. Összességében elmondható, hogy a diagnózistól számítva átlagosan 30 nap, a tünetek megjelenésétől kezdődően pedig 36 nap kellett ahhoz, hogy COVID-19 mentesnek nyilvánítsák a beteget.

Az idősebb fertőzötteknél a gyengébb immunrendszer miatt sokkal tovább tartott, amíg kiürült szervezetükből a vírus – amíg az 50 éves korosztálynál ehhez 35 nap kellett, addig az 50-80 év közötti betegeknél ugyanez az időszak 38 napig tartott.

A tünetek felbukkanása óta számított 34. napon a páciensek mintegy 87%-a negatív tesztet produkált, amiből arra lehet következtetni, hogy egy hónapnál is több kell ahhoz, hogy a koronavírus fertőző részecskéi teljesen eltűnjenek a véráramból.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/figyelmeztetnek-a-szakertok-ne-eljuk-be-tulsagosan-magunkat-egyes-vakcinakba/

Terrortámadást tervezett egy afgán férfi az amerikai elnökválasztás napjára

Kiemelten súlyos büntetés várhat az afgán férfire, aki terrortámadást tervezett az amerikai elnökválasztás napjára.