Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,32 Ft
Euró
398,75 Ft
Font
476,19 Ft
Bitcoin
60,467 $

Óriási üzletet kötött a Premier League a tévétársaságokkal

Minden korábbinál nagyobb összegű megállapodás született a felek között.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Premier League részben annak köszönhetően vált Európa legerősebb bajnokságává, hogy a klubok hatalmas összegeket kapnak a mérkőzések közvetítéséért, így adott a forrás a legnagyobb sztárjátékosok megvásárlására. A legfrissebb fejlemények alapján pedig úgy tűnik, a Premier League-nek nem kell féltenie a státuszát az évtized végéig.

A ligának hosszas tárgyalások után ugyanis sikerült megállapodni a 2025-2029-es négyéves időszakra szóló televíziós jogokról. A megállapodás értelmében a csatornák mintegy 7.8 milliárd eurót fizetnek a Premier League-nek, amely a BBC szerint az eddigi legmagasabb összeg a liga történelmében. Soron kívül Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

A megállapodást a SkySports és a TNT cégekkel írták alá, a kiharcolt összeg pedig végül 4%-kal lett magasabb az előző időszakra vonatkozónál, vagyis ennyi többletbevétele keletkezik a Premier League-nek a mérkőzések közvetítési jogainak értékesítéséből.

Az új megállapodás szerint a televízióban közvetített mérkőzések száma 270-re emelkedik, ami pedig különösen érdekes lehet, hogy a Premier League történetében először a zárófordulóban összes mérkőzését élőben közvetítik majd a csatornák.