Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,18 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,41 Ft
Bitcoin
71,118 $

Navracsics Tibor örül az uniós források folyósításának, ám van még feladat

A területfejlesztési miniszter üdvözölte a Bizottság döntését, ám rámutatott, a munka nem ért véget, hiszen az összes forráshoz szeretne hozzájutni Magyarország.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter csütörtökön Tapolcán az MTI-nek nyilatkozva erősítette meg, megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak, a tárgyalások folytatódnak.

A területfejlesztési miniszter kiemelte, örömmel értesültek arról, hogy a tárgyalások eredményeként az Európai Bizottság végre lehetővé tette, hogy Magyarország hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, és megkezdődött azok folyósítása.

Navracsics ugyanakkor rámutatott:

„Természetesen folytatjuk a tárgyalásainkat, hiszen az a cél, hogy a Magyarországot megillető összes uniós forráshoz minél hamarabb hozzájussunk.”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű, REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét.

Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje napi szinten szembesül a budapesti helyzettel.