Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,058 $

Jelentős változásokat tervez a Manchester Unitednél az új résztulajdonos

Pedig még hivatalosan be sem jelentették Sir Jim Ratcliffe érkezését.

...svg content...Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sajtóhírek szerint a brit milliárdos a klub 25%-át veszi át a Glazer-családtól, miután „stratégiai alternatívákat” kerestek a Manchester United anyagi lehetőségeinek bővítésére, melynek céljai már most körvonalazódnak.

Ratcliffe hivatalos bejelentésére a héten kerülhet sor, az új résztulajdonos pedig a sporttevékenységek irányítása feletti jogokat is birtokolja majd, és már az is biztossá vált, hogy Richard Arnold vezérigazgató távozik a klubtól. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Arnold helyére ideiglenesen Patrick Stewart érkezik, aki megtartja jogtanácsosi feladatait is. Az új vezérigazgató pedig minden bizonnyal a PSG és a Juventus korábbi vezetője, Jean-Claude Blanc lesz – írja a 90min.

A szakember 2006-ban kivezette a Juventust az úgynevezett Calciopoli-botrányból, ami miatt a torinóiakat a másodosztályba száműzték, majd 11 évet töltött Párizsban. Ezalatt a francia egyesület összesen 28 trófeát nyert.

Blanc 2022-től az INEOS Sport vezérigazgatójaként dolgozik, ő felelt többek között a Nice és a Lausanne labdarúgóklubok, valamint az F1-ben, kerékpársportban, illetve a vitorlázásban való érdekeltségek irányításáért.

A Manchester Unitednél ugyanakkor sokrétűbb feladatai lesznek, hiszen egy teljes sportosztályt szeretne felépíteni Ratcliffe, ami vélhetően az utánpótlástól a felnőttcsapatig minden egységet érint.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.

Nagyon megy az Arsenalnak, ezekkel a gólokkal nyertek a Southampton ellen (videó)

Míg a Manchester United hosszú évek óta keresi a megfelelő edzőt Sir Alex Ferguson helyére, addig az Arsenal egyértelműen rátalált Arsene Wenger méltó utódjára.