Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,866 $

Manchesteri példaképe volt a United dán csodagyerekének

A Manchester United támadója, Rasmus Hojlund elárulta, gyermekkorában a Vörös Ördögök legendája, Cristiano Ronaldo volt a bálványa.

...svg content...Manchester, 2023. október 29. Rasmus Hojlund, a Manchester United (elöl) és Rodrigo Hernandez Cascante, a Manchester City játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. október 29-i mérkõzésén Manchesterben. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Miután 72 millió fontért megvásárolták az Atalantától, Hojlund hamar belopta magát a United-rajongók szívébe. A Premier League-ben még nem találta meg magát, de a Bajnokok Ligájában a csapat sztárja volt, hiába szereztek mindössze három pontot négy mérkőzésen.

Bár Dániában nőtt fel, Hojlund mindig is a United rajongója volt és azt is elárulta, hogy amit tudott, igyekezett ellesni Ronaldótól, amikor az először játszott az Old Traffordon. A 90min idézte a játékos nyilatkozatát a TeamViewer Diariesnak: Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

„Mindig is Cristiano volt a bálványom gyerekként. Mindig őt tartottam a legjobb focistának a világon és próbáltam tőle tanulni. A legjobb góllövő valaha, valószínűleg. Mindig figyeltem őt annak idején, amikor még a cselekkel villogott, most viszont egy remek góllövő támadó. Az ember tudta, hogy megvan a tehetsége, de keményen is dolgozott, hogy ő legyen a legjobb és ez tetszik benne.”

Ronaldo 2003-ban érkezett először a Unitedhoz a Sporting CP-től, akkor még szélsőt játszott és hamat Európa egyik legizgalmasabb játékosává játszotta magát. Első szezonjai alatt három évig nem nyert Premier League-et a csapat, a 2006-07-es idényben azonban oroszlánrészt vállalt a győzelmükben, számos díjat bezsebelve.

Első Aranylabdáját az ötből 2008-ban nyerte, miután az MU megvédte bajnoki címét és a Bajnokok Ligájában is győzedelmeskedett. A következő szezon után akkor rekordot jelentő 80 millió fontért igazolt a Real Madridhoz.

12 év távollét után 2021-ben visszatért a Juventustól és bár második itteni etapja alatt 54 mérkőzésen 27 gólt szerzett, nem lett szép vége itteni pályafutásának, miután összeveszett Erik ten Haggal és szerződését közös megegyezéssel felbontották.