Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Először szólalt meg a marseille-i szurkolók támadása óta a Lyon sérült edzője

Fabio Grosso, a Lyon edzője először szólalt meg, mióta vasárnap megsérült, amikor az Olympique Marseille szurkolói kövekkel dobálták meg a csapat buszát.

...svg content...London, 2022. április 7. Michail Antonio, a West Ham United (k) és Jerome Boateng, az Olympique Lyon játékosa a labdarúgó Európa-liga negyedöntõjének elsõ mérkõzésén Londonban 2022. április 7-én. MTI/EPA/Andy Rain
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A Lyon menedzsere, Fabio Grosso szerint a Ligue 1-ben szereplő csapat buszát múlt vasárnap érő támadás „tragédiával is végződhetett volna”. A csapat buszát kövekkel és téglákkal dobálták meg úton a Stade Vélodrome felé a Marseille elleni meccs előtt, amit később elhalasztottak.

Grosso, akinek 12 öltéssel kellett összevarrni a homlokán és bal szemhéján keletkezett vágásokat, először fejezte ki véleményét a történtektől Instagram-posztjában vasárnap óta: „Ami vasárnap történt, az akár tragédiával is végződhetett volna, de a sportág, és annak szerelmesei számára az is volt. Teljes szívemből remélem, hogy ebből tanulunk. Köszönöm mindenki támogatását” – idézi az ESPN. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az olasz edző asszisztense, Raffaele Longo is megsérült a támadásban, amit a francia kormány „undorítónak” nevezett és bejelentették, kilenc embert tartóztattak le az ügyben. A Lyon is elítélte a történtektet és hozzátették, nem ez az első eset, hogy ilyen történik Marseille-ben:

„Az Olympique Lyonnais sajnálja, hogy ilyen esetek történnek minden évben Marseille-ben, és arra szólítja fel a hatóságokat, hogy vegyék az ilyen esetek ismétlődő mivoltát és komolyságát figyelembe, mielőtt egy még komolyabb tragédia történik.”

A klub azt is kérte, hogy az elhalasztott mérkőzést tegyék át semleges helyszínre. Vincent Ponsot, a klub menedzsere: „Jelenleg Marseille-ben nem adottak a szükséges feltételek a mérkőzés biztonságos megrendezésére. Semleges helyszínen kell játszanunk. Azt akarjuk, hogy a játékosaink biztonsága garantálva legyen.”

A csapat keddi edzését nem Grosso vezényelte, de annak egy részét megtekintette az oldalvonalon egy fejfedőben, ami takarta a fején lévő kötéseket. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot nyerő 45 éves edző Laurent Blanc-t váltotta szeptemberben a kilenc forduló után nyeretlenül utolsó Lyon kispadján, akik vasárnap a Metzet fogadják.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.