Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
387,07 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
66,906 $

Az inflációt és a magas árakat tartják a legnagyobb problémának a fővárosiak

Az összes megkérdezett 30 százaléka ezt jelölte meg a felmérés során.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Republikon Intézet felmérése arra a megállapításra jutott, miszerint a drágulás az összes budapesti első számú problémája, függetlenül attól, hogy kormánypártiak vagy ellenzékiek, idősek vagy fiatalok, mennyire iskolázottak. Minden másban viszont a végletekig megosztja a politika a fővárosiakat – írta a 24.hu a hvg.hu-ra hivatkozva.

Mint kiderült, hogy az összes megkérdezett 30 százaléka a magas árakat és az inflációt nevezte meg „a legnagyobb problémának, amivel szembe kell Önnek néznie” kérdésre, jelentősen megelőzve minden mást, a közlekedést, a szemétkérdést, a parkolóhelyhiányt vagy éppen a közbiztonságot. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Hozzáteszik, még a fideszesek is ezt emelték ki legnagyobb arányban (25 százalékban), míg az ellenzékiek és a Mi Hazánk szavazói közül 33 százalék, a Kétfarkú Kutya Párt szavazói közül pedig 34 százalék jelölte meg ezt.

Arra a kérdésre, hogy Budapestnek melyik a legnagyobb problémája, amivel szembe kell néznie, a válaszadók az egészségügy rossz állapotát, a dugókat és a forráshiányt nevezték meg a legnagyobb arányban (15-15-15 százalék).

Ha pártállás szerint nézzük, akkor a fideszeseket leginkább a koszos, szemetes város zavarta (16 százalékuk jelölte meg ezt), míg az ellenzékiek a forráshiányt (20 százalék), a bizonytalanok pedig az egészségügy rossz állapotát kifogásolták (23 százalék), holott az nem is az önkormányzat hatáskörébe tartozik.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.