Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,70 Ft
Bitcoin
64,043 $

Apple vs Epic Games – súlyos botrány a két fél között, már bíróságon van az ügy

Még két héttel ezelőtt, a Fortnite játékot megalkotó stúdió, az Epic Games beperelte az Apple-t, amiért eltávolították a szóban forgó játékot a mobilos áruházukból, az App Store-ból.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Még két héttel ezelőtt, a Fortnite játékot megalkotó stúdió, az Epic Games beperelte az Apple-t, amiért eltávolították a szóban forgó játékot a mobilos áruházukból, az App Store-ból.

Az Epic Games állítása szerint amit az Apple csinált, az „versenykorlátozó” és jelentős versenyhátrányba kerülnek a többiekhez képest, amiért nem lehet az App Store-ból letölteni a népszerű játékot. Az Apple állítása szerint azért volt erre szükség, mert az Epic „meg akarta sérteni az App Store alapvető irányelveit”. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A pénteki nap folyamán újabb szintre emelkedett a csata, az Apple eltávolította az Epic Games profilját a mobiláruházából, méghozzá a két fél között zajló bírósági ügyre hivatkozva – értesült róla a Fox News Business. A tech-óriás megerősítette viszont, a fiók eltávolítása nem lesz hatással az Epic által készített Unreal Engine-re, amelyet mobilapplikációk fejlesztéséhez előszeretettel használnak.

Annak ellenére, hogy az Epic Games mostantól nem tölthet fel új alkalmazásokat, se nem tehet fel frissítéseket a meglévőkhöz, az Apple-tulajdonsok továbbra is tudnak majd a Fortnite korábban letöltött verziójával játszani, azonban nem vásárolhatnak játékon belül, legalábbis az Apple fizetési rendszerén keresztül.

Az egész vita augusztus 13-án indult el, amikor az Apple eltávolította a Fortnite-ot az App Store-ból, mivel az Epic bevezetett egy játékon belüli úgynevezett „közvetlen fizetési módot”, az App Store-on keresztüli vásárlás mellé. Ezt a tech-óriás úgy értelmezte, hogy az Epic meg akarta ezzel sérteni az App Store irányelveit, amiért meg akarják kerülni a céget a vásárlásokkal.

Az Epic állítása szerint azért vezették be a közvetlen fizetési módot, hogy a játékosoknak 20 százalékkal olcsóbb legyen a játékon belüli vásárlása, ugyanis az Apple a saját fizetési rendszerén keresztül ennyit gyűjt be pluszban. A játékfejlesztő szerint az Apple a szabad verseny szabályait sértette meg, és „újabb tanúbizonyságát adták a monopol-helyzetüknek”.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hatalmas-penzeket-szakito-hacker-fiokokat-kapcsoltak-le/

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.