Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,037 $

Hamis bombariadó miatt tartóztattak le egy 16 éves fiatalt Franciaországban

Immáron egy hete küzd az ország a hamis fenyegetésekkel.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Amióta a Hamász támadást indított Izrael ellen, szörnyű események sorozata sújtja Franciaországot: a múlt hét folyamán az észak-franciaországi Arras városában halálra késeltek egy tanárt, s látványosan megszaporodtak a hamis bombafenyegetések is.

A France 24 jelentése szerint csütörtökön letartóztattak egy 16 éves tinédzsert Saint-Ouen-l’Aumône-ban, egy Párizstól északnyugatra fekvő városban, miután e-mailben hamis bombafenyegetést küldött iskolájának. A fenyegető e-mail miatt mintegy 1200 embert, köztük közel 1000 diákot evakuáltak a Jean Perrin középiskolából. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

Miután az illetékesek alaposan átvizsgálták az egész épületet, kiderült, hogy nem volt robbanóanyag az iskolában, ráadásul a tinédzser pontos indítéka is tisztázatlan maradt. Gerald Darmanin belügyminiszter azóta elárulta, a francia hatóságok 18 embert tartóztattak le szerdán és csütörtökön hamis bombariadók miatt.

A belügyminiszter azt is megosztotta, hogy a célpontok többsége nagyobb, Párizson kívüli nagy franciaországi reptér volt, ami egyrészt evakuálásokhoz, másrészt pedig több órás késésekhez és több tucatnyi törölt járathoz vezetett. A fenyegetések újabb hulláma pénteken 14 repteret érintett Franciaországban.

A déli Bordeaux-t és Beziers-t evakuálták, míg más repülőtereket, köztük az északkeleti Lille-t és a nyugati Nantes-t nem. Eric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter pénteken megosztotta, összesen 22 vizsgálat indult a hamis riasztások miatt, s nyilvánosan tett ígéretet arra, hogy „keményen fellépnek a kis tréfamesterek ellen, akiknek nincs felelősségérzetük”.

Deutsch Tamás: Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc szorosan együttműködik egymással

Deutsch Tamás átlát a szitán, szerinte hiábavaló a "cicaharc" Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc között, szorosan együttműködnek az európai politkában.

Neymar egyre keményebben edz (fotók)

Láthatóan remek úton halad előre Neymar, aki egy nagyon súlyos sérülésből térhet vissza hamarosan.

További három miniszteri biztos és egy államtitkár kinevezéséről döntött a kormány

Hivatalosan is kinevezték Varga-Bajusz Veronikát államtitkárnak, de a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a külgazdasági és külügyminiszter is nevezett ki miniszteri biztosokat.