Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,395 $

Jön Marco Rossi élete egyik legfontosabb napja a magyar válogatottal

Marco Rossi is ünneplésre készülhet, mert ha a magyar válogatott hozza a papírformát, olyasvalami történik, amire 1986 óta nem volt példa.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik (k) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban a másnapi, Litvánia elleni mérkőzés előtt 2023. október 16-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Marco Rossi vezetésével a magyar válogatott minden eddiginél erősebb és hatékonyabb. Ez az Eb-selejtezős mérkőzéseken is jól látszik, gyakorlatilag bárki dolgát meg tudja nehezíteni a Szoboszlai Dominik vezette csapat.

Már nem kell sokat várnunk a litvánok elleni mérkőzésre, amit természetesen élőben közvetít az M4 Sport. Egyenes ágon juthat ki a csapat az Európa-bajnokságra, és ez olyasvalami, amire évtizedek óta nem volt példa. Legutóbb 1986-ban jutott ki a csapat egy nagy tornára mindenfajta pótselejtező nélkül. Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

„Mindig különleges érzés a nemzeti együttes győzelme. A legutóbbi kijutásnál nem lehettem a pálya szélén a koronavírusos megbetegedésem miatt, így a mostani lenne az első kijutás, melyet a pálya szélén élhetnék meg, ettől a mostani siker még különlegesebb lenne.” – idézte az MTI az olasz szakembert.

Okozhatnak gondokat a litvánok

„Előre nem tudom, milyen érzések kavarognak majd bennem, de minél idősebb vagyok, annál emocionálisabb. Ha megtörténik, életem egyik legkülönlegesebb napja lesz.” – fogalmazott Rossi, aki immáron magyar állampolgár is.

Ez egy olyan mérkőzés lesz, amin mindenki pályára akar lépni, és szerencsére a keretben rendben van, egészségügyi szinten is. „Nem kétséges, azért jöttünk, hogy három pontot szerezzünk. Nem szombaton a Szerbia elleni volt az év meccse, hanem ez lesz, mert újabb három ponttal kijuthatunk az Eb-re, ami mérföldkő a magyar futball számára, mivel két körrel vége előtt biztosítanánk be a részvételünket.”

Rossi nem becsüli le a litvánokat, és szerinte Edgaras Jankauskas érkezésével a csapat agresszívebb futballt játszik, és nagyobb önbizalom dolgozik bennük, miközben motiváltabbak, ami kulcskérdés.

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.