Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,58 Ft
Euró
402,16 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
63,401 $

Egyetlen félidő alatt elintézte az Arsenal a PSV-t

Az Ágyúsok esélyt sem adtak holland ellenfelüknek.

...svg content...MTI/EPA/NEIL HALL
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Hat éve láthattuk utoljára az Arsenalt a Bajnokok Ligájában. Akkor csoportelsőként jutottak tovább a kieséses szakaszba, a legjobb 16 között azonban a Bayern München 10-2-es összesítéssel ütötte ki az angol együttest.

Azóta az Arsenal számára nem sok babér termett a nemzetközi színtéren, ugyan kétszer eljutottak az elődöntőig az Európa-ligában, a tavalyi formájukat elnézve azonban egyértelműen a Bajnokok Ligája volt a legfőbb cél. Soron kívül Puskás Peti is reagált: „Megöltetek ismét egy gyermeket, tönkretettetek egy családot”

Ezt sikerült is elérniük, méghozzá magabiztosan, hiszen a Premier League második helyén végeztek. Az Arsenal ráadásul meglehetősen kellemes csoportba került, a PSV mellett a Sevillát és a Lens-t kapták, így a továbbjutás is elérhetőnek tűnik az Ágyúsok számára, akik esélyeshez méltó módon léptek pályára az Emirates Stadionban.

Mikel Arteta csapata már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, Odegaard lövése után Saka szemfüles góljával a 8. percben megszerezték a vezetést. A következő gólnál Saka az előkészítő szerepét vállalta magára, Trossard lapos lövése pontosabb nem is lehetett volna, a 20. percben már 2-0 szerepelt az eredményjelzőn.

Trossard aztán szintén adott egy asszisztot, Gabriel Jesus bombájával a 38. percben már 3-0 volt. A playoff-körből a főtáblára jutó PSV csak mellékszereplőként volt jelen az első játékrészben, és bár a másodikban az Arsenal beszüntette a folyamatos ágyúzást, a 71. percben azért a csapatkapitány, Odegaard is eleresztett egy pazar lövést, Benitez kapus legnagyobb szomorúságára, 4-0 lett a vége.

A csoport másik meccsén a Sevilla egyetlen pontot tudott csupán otthon tartani, Ocampos góljára Fulgini válaszolt, az 1-1-es végeredmény már a 24. percben kialakult.

Nem mindennapi felvételek készültek zsákmányukat felfaló cápákról

Hiába voltak óriási tüskéik és tapadtak erőteljesen a tengerfenékhez, a cápák akkor is elbántak velük.