Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Még az idei évben összegyűlhet a pénz egy SMA-s magyar kisfiú kezelésére

Szülei nem adják fel a reményt, hisznek benne, hogy egy nap összegyűlik a pénz a világ legdrágább orvosságára, amely által kisfiuk teljes életet élhet majd.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 6 éves Galó Tamás Dominik gerinc eredetű izomsorvadással küzd, s ahhoz, hogy teljes életet élhessen, a Zolgensma nevű génterápiára van szüksége, amit a világ legdrágább gyógyszereként tartanak számon.

Öt éve, amikor kiderült, hogy beteg, még nem létezett rá kezelés, a szülőknek pedig azt mondták az orvosok, hogy gyermekük 2 éves koráig maradhat életben. Később azonban Belgiumban mégis kezelést kapott, ahol az első Spinraza injekcióját is megkapta. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Ezt azóta is 4 havonta kapja, de most már Magyarországon. Az édesanya a Metropolnak nyilatkozva elmondta, hogy gyermekének mindemellett a Zolgensma-kezelésre is szüksége lenne, ami 760 millió forintba kerül, ezért gyűjtést szerveztek.

Kiemelte, mostanra az összeg nagyjából 70%-át (526 millió forintot) összegyűjtötték, és abban bíznak, hogy a maradék pénz még az idei évben összejön. Majd hozzátette, céljuk elérésében sokan mások is segítettek nekik.

„1644 ember gondolt Tomikára és neki ajánlották fel az adójuk 1%-át. Így több mint 50 millió forint gyűlt össze a kezelésre”

– árulta el meghatódva az édesanya.