Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Drónfelvételeken az elképesztő pusztítás Líbiában

A természet erejénél nincs erősebb, és ez Líbiában is kiderült, ahol óriási pusztításokat végeztek az áradások.

...svg content...Fotó: EPA/STRINGER
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, drámai a helyzet Líbiában, ahol rengetegen vesztették életüket. Sokakat még mindig nem találnak, jelenleg is zajlanak a kutatások, és félő, hogy még több halottal kell számolnia az országnak.

Döbbenetes mértékű a pusztítás, a hivatalos szervek eddig legkevesebb 10 ezer halálos áldozatot erősítettek meg, akiken már nem lehetett segíteni. További ezrek szerepelnek az eltűntek listáján, így nem tudni pontosan, hány emberrel végzett a természet. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az eddig nyilvánosságra került felvételek is bizonyítják a pusztítás mértékét. Az elmúlt évtizedek egyik legszörnyűbb természeti katasztrófája ez, ami számos hivatalos vizsgálatot vonhat maga után.

Többeknek csak másodpercei, vagy jobb esetben percei voltak a menekülésre. A többségnek végül esélyük sem lehetett arra, hogy élve kerüljenek ki az épületekből, minden nagyon gyorsan történt.

Alább egy drónfelvételt láthatunk a legsúlyosabban érintett területről, ahol sokan vesztették életüket. Mintha csak egy óriási robbanás pusztított volna, sok ház veszett oda, és még több kerülhet bontásra.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.