Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
385,53 Ft
Font
449,29 Ft
Bitcoin
65,767 $

A NASA megcáfolta az egyik leghíresebb UFO-észlelésről készült videót

A „GoFast” elnevezésű videót 2014-2015-ben rögzítették az amerikai haditengerészet pilótái.

...svg content...Fotó: Unsplash/Albert Antony
Világűr

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a NASA csütörtökre egy rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett, melynek keretében az űrügynökség magas beosztásban dolgozó munkatársai számolnak be az UFO-k (azonosítatlan repülő tárgyak) és UAP-k (azonosítatlan légköri jelenségek) kapcsán végzett, közel 9 hónapos vizsgálatának eredményeiről.

A sajtótájékoztatón többek között a „GoFast” néven ismert videóról is szó esett, amit 2014-2015-ben rögzítették az amerikai haditengerészet pilótái a USS Theodore Roosevelt fedélzetéről, melyen látszólag egy tárgy látható, mely nagy sebességgel siklik az óceán felszínén. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Ez az egyike volt annak a három klipnek, melyet később a Pentagon nyilvánosságra hozott:

Csakhogy a mai jelentés szerint egyáltalán nem haladt feltűnően gyorsan: a jelentésben szereplő felvételek elemzése azt sugallja, hogy körülbelül 64 kilométer/órás sebességgel haladt, ami a 13 ezer láb magasságban jellemző szélsebesség.

Ami pedig közlésük szerint valószínűleg azt az illúziót keltette, hogy valami gyorsabb volt, az a haditengerészet repülőgépeinek jelenléte volt, melyek földi sebessége 700 kilométer/óra.

A NASA szakembereinek elmondása szerint a víz feletti helyzetével, a látszólagos UFO-t rögzítő kamera szögével és a szenzor sebességével kombinálva egészében azt a benyomást keltette, hogy még gyorsabban halad. Ugyanakkor arra sem volt bizonyíték, hogy az objektum hőt termelt volna.

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Ötgólos meccset nyert meg a Manchester United, de ez is kevés

A Manchester United már biztosan nem lesz ott egy európai kupában sem, hiába nyert Newcastle ellen szerda este az Old Traffordon.