Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,232 $

Kiderült, Szoboszlai edzője marad-e Klopp

Jürgen Klopp döntött a jövőjéről, miután egy nem mindennapi lehetőség adódott előtte a német szövetségnél.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, már nem Hans Flick a német válogatott edzője, akit azonnali hatállyal menesztettek. A szövetség nem volt elégedett a tréner munkájával, így nem volt más választásuk, minthogy kirúgják.

A helyzet nem egyszerű, mert a válogatott az Európa-bajnokságra készül, ahol egyértelműen döntős szereplést várnának tőlük. Több edző neve is bekerült a kalapba, köztük Kloppéval, aki évek óta a Liverpool trénere. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

Flick irányítása alatt Németország már a csoportkörben kiesett a 2022-es világbajnokságon, de akkor még maradhatott a helyén. Jelenleg Rudi Voller irányítja a csapatot, ám a legfőbb jelölt Szoboszlai edzője.

A németek annyira akarják Kloppot, hogy részmunkaidőben is alkalmaznák, így az aktuális szezon végéig a Liverpool edzője maradhatna. A 90min azt írja, Klopp ügynöke, Marc Kosicke a Sportschau-nak adott nyilatkozatában azt mondta, Kloppnak hosszú távú szerződése van a Liverpoollal, nem állhat a német szövetség rendelkezésére.

A kontraktusa 2026-ig érvényes, és a közelmúltban elismerte, az angol klub iránti hűsége miatt is nehéz lenne távoznia. Ezzel együtt megtiszteltetés számára, hogy szívesen látnák a válogatott élén.

Klopp számára egyszerűen nem működne, hogy két csapatot irányítson. A végletek embere, így egy bizonyos projekt részese akar lenni, ami nem más, mint a Liverpool, de ki tudja, mit hoz a jövő, ha nem hosszabbít.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.