Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Karácsony kitart a kerékpáros karók mellett, szerinte jó ötlet volt

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere továbbra is kitart amellett, hogy jó ötlet volt a részükről a rengeteg kritikát kapott kerékpáros karók telepítése.

...svg content...Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Nemcsak a taxisok és az autósok, hanem már a mentősök is megkérdőjelezték a kerékpáros karók helyzetét Budapesten. Vélemények szerint sok esetben akadályozzák és akadályozhatják a közlekedést, és azok, akik napi szinten dolgoznak az autójukban, mint például a taxisok, finoman szólva sem boldogok.

Gulyás Gergely miniszter sem érti, hogy Karácsony Gergelyék hogyan hagyhatták ezt jóvá. Köztudott, Karácsony támogatja a kerékpárosokat, míg a kormány úgy látja, van egy határ, és szerintük az autósok elleni ellenszenv nem ölthet ilyen formát. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

„Találjátok ki, ki építette az első pollerekkel védett kerékpársávot, egyébként épp az Üllői úton!Megmondom: a kormány.” – írta a legújabb posztjában Karácsony a sok kritika után, amit a közösség médián keresztül kapott.

„Az MVM Dome megépítése során új kerékpársávokat hoztak létre mindkét oldalon, amelyeket műanyag terelőbójákkal védtek – nagyon helyesen. Sajnos az elmúlt években ezek eléggé elhasználódtak, a kép korábban készült és a kormány által elfogadott Nemzeti Kerékpáros Stratégiából való. Amely stratégia egyébként szintén a kerékpársávok fizikai elválasztását szorgalmazza!” – folytatta a Facebook oldalán Budapest főpolgármestere.

„Borzasztó károkat okoz hazánknak az a politika, amely nem azt nézi, hogy mik a helyes és a helytelen dolgok, mi a jó és mi a rossz, hanem folyton azt akarja az emberek fejébe verni, hogy kik a “jók” és kik a “rosszak”. És persze mindig a kormány a jó és az ellenzék a rossz, bármit is csinálnak.”

„Akkor legyen világos: a kerékpársávokat, ahogyan a járdákat is, az autósávoktól elválasztani jó dolog. Segíti az autósokat a szabályok egyértelműsítésével, és védi a védtelen közlekedőket. Életeket menthet. Nemcsak a főváros, de a kormány szerint is, hiszen az általa elfogadott stratégiában is ez szerepel. Az embereket hergelni, a politikai ellenfeleket ha van rajta sapka, ha nincs alapon hazug módon gyalázni, a sajátjainkat meg mindenből kimagyarázni, rossz dolog. Nagyon rossz.”

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.