Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Ellenzéki aktivisták és rendőrök csaptak össze Bangladesben, több százan megsérültek

A hatóságok közlése szerint a tüntetők megpróbáltak áttörni egy barikádot, majd a rendőrökre támadtak.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Nahid Sultan
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint az északkelet-bangladesi rendőrség gumibotokkal és könnygázzal oszlatta szét az ellenzéki aktivistákat szombat este, miután a következő választások felügyeletéről szóló politikai vita nyomán egy komolyabb megmozdulás történt.

A szombat este történt összecsapásban mintegy 300 ember megsérült, közülük pedig többen lőtt sebeket szereztek. A United News of Bangladesh ügynökség szerint a Habiganj városban történt erőszakos cselekményekben 150 ember, köztük rendőrök is megsérültek. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

GK Gaus, az ellenzéki Bangladesi Nacionalista Párt (BNP) egyik helyi vezetője megosztotta, azután tört ki a káosz, hogy az ellenzék több ezer támogatója vonult utcára, majd a rendőrség szembeszállt velük és végül megállította a tömeget.

Palash Ranjan Dey, Habiganj kerület rendőrségi tisztviselője arról számolt be, hogy a rendőrség „kénytelen volt intézkedni”, miután az ellenzéki aktivisták rájuk támadtak, miután megpróbálták áttörni a rendőrség által felállított egyik barikádot.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.