Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Hiába a nagy előny, a Ferencváros edzője semmit sem bízna a véletlenre

Ugyan a Ferencváros 6-1-es győzelmet aratott idegenben a máltai Hamrun Spartans ellen, nem bízzák el magukat.

...svg content...Fotó: Máté Csaba, a Ferencváros vezetõedzõje (b2) gratulációt fogad a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én. Ferencváros-Shamrock Rovers 4-0. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Hamarosan jön a visszavágó a KL-selejtező aktuális körében, aminek komoly esélyese a Ferencváros, akik pár nappal ezelőtt váratlan vereséget szenvedtek hazai pályán. Csütörtökön akár gálázhatnak is, erre minden esélyük megvan.

„Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak” – idézte az MTI a Ferencváros trénerét a mérkőzés előtt. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

„Arról is szó esett, hogy a hétvégi mérkőzésnek is megvan a maga áldozata, ugyanakkor egyelőre nem tudni, melyik játékos dőlt ki a sorból. „Mindenkinek van egy álomcsapata, de nem lehet mindig azzal játszani, mert a játékosok azt nem bírják fizikálisan és mentálisan. Egyeseknek alig volt szünet, ráadásul az idény azonnal élet-halál meccsekkel kezdődik. Az olyan csapatoknak, mint a Ferencváros, a július és az augusztus meghatározza az egész évet.”

Nincs megnyert mérkőzés

Hiába a nagy gólkülönbség, Sigér Dávid azon a véleményen van, hogy nem létezik lefutott mérkőzés. „A legutóbbi hazai bajnokin kikaptunk, ezt az elégedetlenséget fel lehet használni motivációként. Engem személy szerint rettentően zavar ez a hazai vereség. Remélem, másokat is, mert ha a kudarc kellően zavarja a játékosokat, akkor abból előnyt lehet kovácsolni, mert extra motivációt ad.”

„A harmadik meccs szokott nehézséget okozni a sorozatterhelésben. De az sem mindegy a frissesség szempontjából, hogy három vagy négy nap van a két találkozó között, illetve otthon vagy idegenben lépünk pályára.”

A mérkőzést csütörtökön élőben közvetíti az M4 Sport 19 órától, előtte pedig a szokásos felvezetést nézhetjük meg. Ha a Ferencváros továbbjut, a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa-liga-párharcának vesztesével szállhat harcba.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.