Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Hamis nyereményjátékra figyelmezteti vásárlóit a PENNY, továbbra is terjed az átverés

Nem szabad bedőlni a csábító ajánlatoknak, adathalászok vannak mögötte.

...svg content...Budapest, 2022. június 22. A német REWE csoporthoz tartozó Penny Market diszkontáruház-lánc - mely jelenleg mintegy 3 ezer üzletet mûködtet Európa-szerte - egyik fõvárosi üzletének céglogója a VIII. kerületben, a Krúdy Gyula utca és József körút találkozásánál lévõ épületen. A Penny Market hard-diszkont üzletlánc, ami azt jelenti, hogy számos termékkategóriában csak egy- vagy kétféle, sajátmárkás terméket tartanak, költséghatékonysági okokból. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

„Tájékoztatunk Titeket, hogy tudomásunk szerint a PENNY nevében hamis nyereményjátékot hirdetnek, mely nem társaságunkhoz tartozik” – írták közösségi oldalukon.

„Véleményünk szerint ez adathalász oldalként működik és ott társaságunk logóját jogosulatlanul használják, valamint a PENNY Market Kft. nevében nyereményekről értesítenek felhasználókat.” Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„A játékkal, nyereményekkel kapcsolatban felmerült károkért Társaságunk felelősséget nem vállal. Fentiek alapján kérjük, hogy semmiképpen ne kattintsatok a hamis profilok által meghirdetett játékokra, illetve MINDIG győződjetek meg róla, hogy a játék valóban a Penny Market Kft. profiljához tartozik” – figyelmeztettek.

Nem ez volt az első, és valószínűleg nem is az utolsó adathalász akció, korábban mi is írtunk a gyanús jelekről. A csalók stratégiája egyébként hasonló, a lényeg az érzékeny adatok kinyerése (telefonszám, e-mail cím, cím).

Ennél eggyel problémásabb, amikor a bankkártya-adatokat is megpróbálják kicsikarni, ezért nagyon fontos, hogy mindenki kellően elővigyázatos legyen, és gondolja végig, hogy milyen indokkal kérnek tőle bármilyen adatot is.