Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

Nem, nem osztogat a GLS 699 forintért raklapnyi elektronikai eszközt

Roller és kávéfőző után itt az újabb átverés, senki ne dőljön be neki!

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A módszer hasonló, mint a korábbiak, ám ezúttal a GLS nevével élnek vissza az adathalász csalók. Mondanunk sem kell, a filléres elektronikai eszközök nem léteznek, a kommentek pedig hamisak.

Ezzel a szöveggel próbálják csőbe húzni a gyanútlan facebookozókat: Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Az év vége felé számos, különböző árucikkeket tartalmazó csomag (beleértve a háztartási készülékeket és az elektronikát) halmozódik fel, amelyeket nem a GLS szállítási szolgáltatás raktáraiban szednek fel. A helytakarékosság érdekében és a műanyag-újrahasznosítás növekvő áraira tekintettel a GLS a Magyarország állampolgárok számára versenypályázatot kínál, és mindössze 699 HUF nyerhet háztartási készülékek és elektronika raklapot!”

A facebookon terjedő átverés szövege feltűnően magyartalan (ez minden hasonló átverésre igaz), a poszt alatti – szintén gyanús – kommentek pedig meglepően komolyan felépített álprofilokról érkeznek.

Korábban már írtunk hasonló csalásokról, sajnos se szeri, se száma az ilyen átveréseknek, amivel még mindig rengeteg adatot ki tudnak csikarni az óvatlan internetezőktől. Ne legyenek illúzióink: ha nem működne, nem fáradoznának vele.

Egy jó tanács: ha valakivel szembejön egy ilyen poszt, célszerű jelenteni a facebook-on, illetve van egy oldala is (mintegy 1800 követővel), természetesen az sem a GLS-é – remélhetőleg hamarosan eltakarítják a moderátorok.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.