Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

BRÉKING: Messi közölte a Barcelonával a döntését, jöhet a nagy lavina…

A legfrissebb jelentések szerint Lionel Messi közölte a Barcelona vezetőségével a döntését, ami igen más megvilágításba helyezheti a klub helyzetét.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

A legfrissebb jelentések szerint Lionel Messi közölte a Barcelona vezetőségével a döntését, ami igen más megvilágításba helyezheti a klub helyzetét.

Sokáig lehetetlen volt arra gondolni, hogy Lionel Messi távozhat a Barcelonától. Egészen fiatalkora óta játszik a katalánoknál, és velük vált sztárrá, világsztárrá, majd rekorderré és legendává. Az utóbbi időben azonban sokat cikkeztek arról, hogy távozhat. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A Barcelona idei szezonja nem sikerült túl jól, és állítólag Messinél a Bayern München elleni sokkoló 8-2-es vereség volt az utolsó csepp a pohárban. Az ESPN információi szerint már a vezetőségben sem volt teljes az egyetértés az argentin jövőjéről, és vannak, akik megfontolnák az eladását.

Ez amiatt is fontos, mert ha valahogy meg is tartják, jövőre ingyen távozhatna. A Barcelona jelenlegi gazdasági helyzetében ez óriási blama lenne. Arra azonban nem számíthatnak, hogy bárki is kifizeti érte a 700 millió eurót, ami a szerződésében szerepel.

MESSI ÉS A REAL MADRID?

A Manchester City komolyan gondolja Messi megszerzését, de csak a pénzügyi fair play betartásával. A britek mellett is sok minden szól, kezdve az edző, Josep Guardiola és Sergio Aguero jelenlétével.

A PSG-nél pedig újra Neymar mellett játszhatna, de nem kizárt, hogy a másik nagy kedvence, Suarez is csatlakozik a franciákhoz. Az argentin támadóval már közölték, hogy nincs jövője a csapatnál, és mennie kell.

A TyC Sports információi szerint Messi pedig a Barcelonával közölte ugyanezt, vagyis azt, hogy távozni akar. Pár nappal ezelőtt találkozott az új edzővel, Ronald Koemannal az otthonában, ám úgy tűnik, hogy a holland nemigazán győzte meg őt.

Ez pedig azt jelenti, hogy több mint 20 év után válthat klubot. A 33 éves aranylabdás rekordernek az Inter Milan és az MLS is opció lehet, de valószínűleg még maradna pár évet az európai futball elitjében, hiszen a képességei bőven megvannak hozzá.

Az aktuális szerződését 2017-ben írták alá, ami egy egyoldalú kilépési opciót is tartalmaz a 2020/2021-es szezon kezdete előtt. Messi közölte, hogy szándékában áll felhasználni ezt az opciót, de a távozása bizonyára kemény tárgyalásokhoz fog vezetni.

A Barcelona az érte kapott pénzt a csapat újjáépítésére használhatja fel, de nagy kérdés, hogy ez mekkora összeget jelenthet, mivel egyrészt Lionel már nem fiatal, másrészt gazdasági válság van a koronavírus miatt. Messi marketingértéke azonban aranyat érhet, és már csak a kezdeti mezeladásokból hatalmas összeg folyhatna be az új klub számára.

A Sky Sports közben arról számolt be, hogy a klub informálta a The Associated Presst, miszerint Messi egy dokumentumot küldött, melyben kifejezte a távozási szándékát.

Carles Puyol, a Barcelona legendás csapatkapitánya, aki 392 alkalommal öltötte magára a katalánok mezét, rögtön reagált a hírre, miszerint Lionel Messi szerződésbontásra készül. „Leo, minden tiszteletem és csodálatom feléd. Mindenben melletted állok, barátom” – fogalmazott érzelmesen Puyol. Várhatóan további ex-barcás ikonok is reagálnak a bejelentésre, akik Puyolhoz hasonlóan ellenszenvesek a jelenlegi, Bartomeu vezette elnökséggel.

Rio Ferdinand, a Manchester United legendája pedig már talán tudni is véli, mely klub lehet az argentin virtuóz következő állomása. A Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya úgy tudja, Lampard azonnal kijelentette, hogy harcba szállnak Lionel Messi kegyeiért, bár rögtön utalt rá, meglehetősen nagyot szólna, ha sikerülne a Chelsea menedzserének ezt a tettet végrehajtani.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-ferencvaros-kovetkezo-nagy-kihivasa-a-bajnokok-ligajaban-celtic-az-ellenfel/

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.