Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,903 $

Elkezdődött a vadonatúj olasz koronavírus-vakcina emberi tesztfázisa

A római ReiThera biotechnológia vállalat hétfőn bejelentette, hogy megkezdték a GRAd-COV2 névre keresztelt potenciális védőoltásuk hivatalos humán kísérleteit.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A római ReiThera biotechnológia vállalat hétfőn bejelentette, hogy megkezdték a GRAd-COV2 névre keresztelt potenciális védőoltásuk hivatalos humán kísérleteit.

Az ellenőrzéseket a római Lazzaro Spallanzani Kórházban indították el, ahol kifejezetten fertőző megbetegedésekre specializálódtak az orvosok. Az elkövetkező néhány hónapban összesen 90 önkéntes kaphatja meg az ellenszérumot – számolt be róla a Reuters hírügynökség. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Francesco Vaia, a kórház egészségügyi igazgatója elmondta, hogy az első páciens egy 50 éves hölgy volt, akit négy órán keresztül figyeltek meg, mielőtt hazaengedték volna. A nőt 12 héten át fogják vizsgálni, és megnézik, milyen koncentrációban termelt a szervezete antitesteket, valamint nyomon követik a mellékhatásokat is. A vakcina egyébként rendkívül pozitív eredményeket produkált az állatokon végzett teszteléseken.

Eddig több mint 5 ezren jelentkeztek az olasz vakcina tesztelésére, de csak azokat az egyéneket választották ki egyelőre, akik teljesen egészségesnek bizonyultak. A kutatásokat pénzügyileg a laziói adminisztratív régió és az olasz fejlesztési minisztérium támogatja.

„Meglátjuk, lesznek-e bármilyen mellékhatásai, illetve képződnek-e elegendő semlegesítő antitestek”, magyarázta Vaia, egyúttal hozzátette, hogy a második tesztfázist olyan országokban szeretnék végrehajtani, ahol magas a COVID-19 fertőzési rátája – ehhez tökéletes lenne Mexikó vagy éppen Brazília.

„Nagyon elégedett és büszke vagyok az eddigi sikereinkre. Ha minden jól alakul, év végén befejezhetjük a kísérleteket, jövő tavasszal pedig már széles körben alkalmazhatják a készítményünket.”

mondta Vaia.

Olaszország számított a koronavírus-járvány epicentrumának március és május között Európában, azóta azonban a szigorú korlátozások és lezárások megtették a hatásukat, és jelentősen visszaszorították a COVID-19 kórokozójának terjedését.

A Worldometer legfrissebb adatai alapján összesen 260 ezer koronavírus-beteget azonosítottak a mediterrán államban, közülük 35 ezren vesztették életüket a szövődményekben. Habár a nyári hónapokban a pandémia intenzitása csökkenő tendenciát mutatott, az elmúlt hetekben újból felerősödött a járvány az országban.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/igeretes-hirek-japanbol-csokkent-a-koronavirus-jarvany-intenzitasa/