Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

3-4 százalékkal csökkenhet az infláció havi szinten Magyarországon

Nyerésre áll a magyar kormány a magas infláció ellen, és pár hónapon belül már 10% alatt lehet az érték.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. június 19-én. MTI/Soós Lajos
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor vezetésével megkezdődött az infláció letörése Magyarországon. Számos intézkedés történt ennek érdekében, és a kötelező akciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy az infláció mértéke tovább csökkenjen.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy teljesülni fog a nagy terv, még előbb is, mint azt korábban remélték. Gulyás Gergely miniszter, aki a csütörtöki Kormányinfó alatt bejelentette, elküldték a számlákat Brüsszelnek, az inflációról is mondott pár szót. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Gulyás hangsúlyozta, a gazdasági kilátások is jobbak, mint korábban, így reálisnak tűnik a 1,5%-os gazdasági növekedés, ami 2024-ben 4% körül mozoghat. Ennek egyik legfontosabb része az infláció lenyomása, ami folyamatban van.

A miniszter azt mondta, ettől a ponttól kezdve havi szinten 3-4%-os csökkenésre számítanak az infláció terén. Az 1 számjegyű inflációs mutató pedig már októberben realizálódhat, tehát két hónappal korábban, mint azt előzetesen várták.