Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,18 Ft
Euró
385,54 Ft
Font
449,30 Ft
Bitcoin
65,879 $

Benjamin Netanjahut kórházba szállították és pacemakert kapott

Az izraeli miniszterelnök ismét kórházba került, s bár korábban úgy nyilatkoztak orvosai, hogy nem lesz baj, most mégis pacemakert kapott.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Jerusalem Post pool/Marc Israel Sellem
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu ismét kórházba került, állapota pedig válságos volt, így pacemakert kapott. A 73 éves kormányfőt szombat este szállították be a Sheba egészségügyi központba, miután a múlt héten kapott szívmonitorozó készülék rendellenességet mutatott, vasárnap kora reggel pedig elvégezték rajta a sürgősségi beavatkozást.

Miközben a miniszterelnök manapság rendszeresen kerül kórházba, szüntelenül folynak a kormánya igazságügyi reformja elleni tüntetések, ráadásul rövidesen sor kerül egy fontos szavazásra is. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

A miniszterelnök hivatala közleményében azt írta, hogy jól érzi magát, és képes lesz bizonyos feladatai ellátására a héten a parlamentben tartandó maratoni szavazás előtt.

Ez a bizonyos szavazás az „észszerűségi” záradék eltörléséről szól, mely lehetővé teszi a legfelsőbb bíróság számára, hogy felülbírálja a kormány döntéseit. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a miniszterelnököt a múlt hét folyamán is kórházba szállították, miután szédülésre panaszkodott a hőhullám miatt.

Az orvosok később megerősítették, Netanjahu kiszáradt, noha közölték, hogy bár a miniszterelnök szíve „kiváló állapotban van”, „a rutinszerű ellenőrzés érdekében” megfigyelő készüléket kapott. Ezzel szemben a helyi média arról számolt be, hogy a múlt heti kórházi látogatás során szívritmuszavart észleltek a miniszterelnöknél.

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.