Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,95 Ft
Euró
385,48 Ft
Font
449,14 Ft
Bitcoin
66,155 $

A brit tanárok kötelesek jelenteni, ha a diákok megkérdőjelezik nemi identitásukat

Egy új iránymutatás értelmében a brit tanároknak ezentúl kötelességük értesíteni a szülőket, ha a gyermekek megkérdőjelezik saját nemi identitásukat.

...svg content...Fotó: Unsplash/Isi Parente
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint az Kemi Badenoch esélyegyenlőségi miniszter jelentette be, hogy egy új iránymutatás értelmében a tanároknak ezentúl akkor is tájékoztatniuk kell a szülőket arról, ha a gyermek megkérdőjelezi nemi identitását, ha a diák kifejezetten ennek ellenkezőjére kéri.

Kemi Badenoch közlése szerint a várhatóan még a héten megjelenő iránymutatás fogja biztosítani, hogy a szülők tudják, mi „történik a gyermekeikkel” az iskolában. Az új tervek szerint első körben az iskolaigazgatókat kötelezik a szülői konzultációra, olyan esetekben, ha a gyermek például meg szeretné változtatni nevét, vagy más egyenruhát szeretne hordani. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Az is felmerült továbbá, hogy az iskolák nem használhatják majd a gyermek új, preferált névmását, amíg a szülők beleegyezésüket nem adják. További változás, hogy minden olyan tanulónak, aki más neműként akarja magát azonosítani, a először egy „gondolkodási időszakon” kell átesnie.

Badenoch friss interjújában közölte:

„Útmutatót készítünk az iskolák számára, hogy tudják, hogyan kezeljék azokat a gyerekeket, akik nemi problémákkal küzdenek. Elég nagy a zűrzavar azzal kapcsolatban, hogy mit mond a törvény, és fontos, hogy a szülők tisztában legyenek azzal, hogy mi történik a gyerekeikkel, és mi történik velük az iskolában, ezért azt tesszük, hogy biztosítsuk, hogy szilárd útmutatásunk van. Ez hamarosan elkészül.”

Amikor pedig arról kérdezték a minisztert, hogy mi lesz azokkal a transznemű diákokkal, akik úgy érzik majd, hogy a tanárok akaratuk ellenére is „kitálalnak” szüleiknek, úgy felelt:

„Az a helyzet, hogy ez nem egy triviális dolog; ez nagyon különbözik a szexuális irányultságtól, és az a helyes, ha a szülők tudják, mi történik a gyermekeikkel az iskolában.”

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.