Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

A hőség miatt délben bezárják az Akropoliszt a turisták előtt

Lina Mendoni kulturális miniszter bejelentette, hogy a csúcsidőben a turisták az Akropolisz körüli régészeti múzeumokat a megszokottak szerint látogathatják majd.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az athéni Akropolisz, a görög főváros leglátogatottabb nevezetessége a nap legmelegebb óráiban, 12:00 és 17:00 óra között zárva lesz, jelentette a görög nemzeti televízió.

A meteorológusok szerint a mai és a holnapi nap lesz a legmelegebb, 40 Celsius-fok feletti hőmérséklettel. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

A görög hatóságok az elmúlt napokban rendkívüli intézkedéseket hoztak a mediterrán országokat sújtó hőhullám miatt. Az egyik ilyen az volt, hogy az Akropolisz mindkét bejáratánál napellenzőket helyeztek el, hogy az ókori műemlék jelentős számú látogatója védve legyen.

A kormány és a Vöröskereszt közös kezdeményezésére minden látogatónak ingyenes palackozott vizet osztanak, a helyszínen pedig orvosok, egészségügyi személyzet és egy mentőautó is rendelkezésre áll, hogy szükség esetén azonnal reagálni tudjanak.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.