Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,69 Ft
Euró
385,25 Ft
Font
450,90 Ft
Bitcoin
70,091 $

Augusztustól kivezeti a kormány az árstopokat, a kötelező akciók 15%-ra növekednek

A csütörtöki Kormenyinfó alatt tett nagy bejelentést a kormány az árstopokról, melyek egy ideje komoly témát szolgáltatnak.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. június 19-én. MTI/Soós Lajos
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar kormány rövid időn belül két Kormányinfót is tartott, nem véletlenül. A korábbi Kormányinfó óta újabb fontos döntések születtek, amik miatt a kormány úgy döntött, ismét összehívja a médiát.

Ritka, amikor két Kormányinfó ilyen közel követi egymást, de már csak az árstopok kérdése miatt is szükség volt erre. Nemrég olvashattunk pár információt erről, most viszont megérkezett a hivatalos bejelentés. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

A kormány arra számít, hogy 15% körüli lesz az infláció, és szeptemberben is folytatódni fog ez a tendencia. Emiatt továbbra is reálisnak látják, hogy egyszámjegyű legyen az infláció az év végére, akár már december elejére.

Ennek kapcsán jelentették be, hogy augusztustól megszűnik az árstop, viszont a kötelező akciók mértékét 10%-ról 15%-ra növelik. Fontos, hogy az árstopos termékek is megkapják ezeket a kötelező akciókat.

Augusztus első napjáig marad érvényben a kötelező árstoprendszer, ami az infláció látványosabb csökkenésével kivezetésre kerül. Ezzel egy hosszú hónapok óta tartó szabály válik okafogyottá.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Új, mindenki számára hasznos funkcióval bővült a Paint

Mostantól minden felhasználó számára lehetővé válik, hogy szöveges parancsokkal generáljanak képeket a Microsoft ikonikus rajzprogramjában.