Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Uganda katonákat küldött a diákokat lemészároló lázadók elfogására

A Rwenzori-hegytől délre fekvő területen keresik a tetteseket.

...svg content...MTI/EPA/LUKE DRAY
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

Yoweri Museveni ugandai elnök vasárnap további csapatokat vezényelt Nyugat-Ugandába, ahol egy Iszlám Államhoz kötődő csoport 38 középiskolás diákot és három felnőttet gyilkolt meg.

A hatóságok beszámolói szerint a gyilkosok a Szövetséges Demokratikus Erők lázadói voltak, és a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos Mpondwe városában lévő Lhubirira középiskolában történt a szörnyű vérengzés. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

A lázadók továbbra is nagy veszélyt jelentenek

Az információk szerint a támadók további hat diákot elraboltak, és a Virunga Nemzeti Park irányába menekültek. Az elnök kiemelte, hogy a kongói oldalon is folytatják az elkövetők üldözését – írja a Reuters.

Az elnök felesége, Janet Museveni nyugtatni igyekezett az ugandaiakat, akik rettegnek iskolába engedni gyermekeiket. Hozzátette, hogy a kormány kivizsgálja, voltak-e olyan mulasztások, melyek segíthették a támadókat.

A lázadó csoportok többsége ugyan már meggyengült, azonban továbbra is vannak tagjaik, akik a dzsungelbe menekültek, és onnan koordinálják a civil és katonai célpontok támadását Kongóban és Ugandában egyaránt.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.