Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Több kínai városban is megdőltek a júniusi melegrekordok

Mindez az ország áramellátását is megterhelte, így több helyen is arra figyelmeztették a cégeket és a lakosságot, hogy igyekezzenek minél jobban lecsökkenti a fogyasztásukat.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy a Kínai Meteorológiai Hivatal arra figyelmeztetett, idén a korábbi évekhez képest is sokkal melegebb lesz, s ez számos területen érezteti majd a hatását. De úgy tűnik, ez már most elkezdett megmutatkozni az ország különböző területein.

Májusban 40 fokot mértek Jünnan tartományban, másutt pedig 36-37 fokot, ám a hét folyamán több északi városban is megdőlt a júniusi melegrekord, miközben a szakértők arra számítanak, hogy idén nyáron ismét perzselő hőség fog tombolni. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

A Hopej tartománybeli Sicsiacsuang városában például 40 fokot mértek csütörtökön, de Csangcsiakou és Csengtö tartományokban is megdőlt a melegrekord ebben a hónapban, miközben a meteorológusok 37-40 fokot jósoltak péntekre és szombatra Pekingben.

Emiatt a kínai Központi Meteorológiai Intézet hőségriasztást adott ki, illetve a hatóságok egyes déli városokban arra figyelmeztették a cégeket és a lakosságot, hogy igyekezzenek minél kevesebb áramot használni – írta a CNA.

A kínai Nemzeti Energiahivatal csütörtökön gyakorlatot tartott arra készülve, hogy áramkimaradások jelentkezhetnek az ország több pontján. Egyes szakértők szerint mindez az éghajlatváltozás következménye, amely miatt 30-szor valószínűbbé váltak a hőhullámok Ázsiában.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Halálos áldozata is van a bátaszéki lakástűznek, 17 tűzoltó próbált segíteni

Mint kiderült, halálos áldozata is van a Bátaszéken bekövetkezett lakástűznek, amiről a Katasztrófavédelem adott tájékoztatást.