Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,33 Ft
Euró
389,39 Ft
Font
455,25 Ft
Bitcoin
58,390 $

A korai hozzáférés 4 napja alatt 93 millió órát pakoltak a Diablo IV-be a játékosok

Nem kis számok ezek, és a Blizzard még nem is árulta el, mennyit adtak el minden idők leggyorsabban fogyó címéből.

Fotó: Blizzard
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Blizzard jelenleg azt ünnepli hogy a Diablo IV lett minden idők leggyorsabban fogyó játéka, noha azt egyelőre titokban tartják, hogy pontosan mennyit adtak el belőle. Az eladási adatok hiánya talán annak köszönhető, hogy a Microsoft jellemzően nem szeret ilyen jellegű adatokról beszélni, noha most épp egy rekordot döntött címről beszélünk.

Más számokról azonban már beszéltek, nevezetesen, hogy a játékosok eddig hány órát pakoltak bele a játékba: összesen 93 millió (!) órát. És ez csak a korai hozzáférés négy napja alatt jött össze, mielőtt a játék hivatalosan is debütált hétfőn, és mindenki számára elérhető lett. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

Azok, akik jók matekból, egy gyors számítással már kiderítették, hogy ez a 93 millió óra játékidő 10 ezer évnek (!) felel meg. A Blizzard szerint ez annyi, mintha egy ember az emberi civilizáció kezdete óta napi 24 órát játszott volna a Diablo IV-gyel. Ez alapján azonban még mindig komoly fejtörést okoz, hogy kiszámítsuk, hány játékosról beszélünk, akik megvették a játékot, de nyilvánvalóan nagyon sokan vannak.

A Diablo IV fogadtatása a kritikusok körében többnyire pozitív volt, a játék pedig 87 pontot ért el a Metacritic-en és 89-et az OpenCritic-en. Noha ez egy kicsit elmarad például a Street Fighter 6 és a Zelda: Tears Of The Kingdom értékeléseitől, közel sem mondható rossznak, sőt.

Egyelőre nagy a titkolózás a jövőbeni projektek kapcsán, ám a Blizzard elhintette, hogy mi lehet a játék következő állomása, utalva arra, hogy a Destiny 2-höz hasonló élő live service cím lesz, melyhez már két bővítmény is tervben van, és úgy tudni, két szezonnyi új tartalom is készül.