Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Több játékos is arról számolt be, a Diablo IV béta tönkretette Nvidia-kártyáját

TÉMÁK:
#meghalt #nvidia
Fotó: Blizzard Entertainment
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Noha több mint egymillió játékost vonzott a Diablo IV kora hozzáférésű bétája, az Nvidia videókártyával rendelkező gamerek foghatták a fejüket: a béta ugyanis egyesek kártyáját jóformán megsemmisítette.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Blizzard a Diablo IV korai hozzáférésű bétájának lezárulta után árulta el, hogy több mint egymillió játékos érte el legalább a 20. szintet, ami egészen elképesztő szám, noha a legfrissebb jelentések és a redditezők közlései szerint nem minden gamernek volt felhőtlen játékélménye.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A fórumokon ugyanis több játékos is arról számolt be, hogy elromlott, de volt, akinek teljesen tönkrement Nvidia videokártyája a Diablo IV miatt. A beszámolók alapján szerencsére azonban nem minden Nvidia által gyártott kártya hullott el, ugyanis főként az Nvidia RTX 3080 Ti kártyájával kapcsolatos problémákat jelezték.

A gamerek a komoly problémát tapasztalva azonnal a Redditre és a Blizzard fórumaira nyargaltak, hogy jelentsék a történteket: míg egyeseknek teljesen leállt a kártyája a játék közben, mások arról számoltak be, hogy összeomlásokat tapasztaltak (a monitor kikapcsolt, újra kellett indítani gépet stb.).

Az mkp0203 nevű Reddit-felhasználó például arról számolt be:

„Miközben körülbelül 20 percet játszottam a Diablóval, aztán egy jelenet közben kikapcsolt a monitorom. Újra kellett indítanom a gépemet, és most az alaplap 97-es hibakódot ír ki. Semmi sem működik. A GPU-m meghalt.”

Noha azt nem tudni, hogy pontosan hány játékos lehet érintett, kissé furcsa, hogy eddig sem a Blizzard, sem az Nvidia nem reagált a játékosok panaszaira, így az sem világos, hogy mire számíthatnak azok, akik nagyon pórul jártak a bétával.

Diablo 4 just bricked my 3080 TI
by u/mkp0203 in Diablo