Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,57 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
454,75 Ft
Bitcoin
59,165 $

Ibrahimovic váratlanul bejelentette a visszavonulását

Zlatan Ibrahimovic nem folytatja tovább a pályafutását, hiába tudna még magas szinten játszani, végül úgy döntött, kiszáll.

Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, az AC Milan és Ibrahimovic nem hosszabbított szerződést, így a svéd szabadon igazolhatóvá vált. A 41 éves klasszis csatár az elmúlt időszakban sokat volt sérült, nagyon keveset játszott a bajnokságban.

Június végén jár le az aktuális kontraktusa, és végül úgy döntött, nem folytatja tovább a pályafutását. Váratlan volt a bejelentés, mert Zlatan még mindig magas szinten képes játszani, és erősen célzott arra, hogy éveken át futballozhat. Soron kívül Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

A nagy bejelentés ideje alatt árulta el, még a családja sem tudott erről, mert azt szerette volna, ha rajta kívül senki más nem tudja. Pályafutása során 561 gólig jutott a klubjai és hazája színeiben, ám most könnyek között búcsúzik.

Ibrahimovic búcsúzik

Az AC Milan utolsó bajnoki meccsén köszönt el, a közönség pedig végig őt éltette. Különleges volt a búcsú, külön ceremóniát tartottak Ibra számára, aminek ideje alatt sorfalat álltak neki, amikor kisétált a pályára.

„Búcsúzom a futballtól, de nem tőletek!” – fogalmazott a San Siro közönségének, miközben a Milan 3-1-re nyert a Hellas Verona ellen a szezonzárón. A csatár 1999-ben kezdte a pályafutását a Malmö FF-nél, majd 2001-ben az Ajaxhoz került, onnan pedig egyre több és több klubcsapatot hódított meg, köztük a PSG-vel, a Manchester Uniteddel, az Interrel, a Milannal és a Juventusszal.

Zlatan köszönetet mondott a családjának is, illetve a második családjának, a játékosoknak. Végtelenül hálás azoknak, akikkel együtt dolgozhatott, és szívből köszöni a támogatást a szurkolóknak.

Ibrahimovic, aki 121 mérkőzésen 62 gólt szerzett a svéd válogatottban, minden idők legeredményesebb hazai góllövője. 2016-ban mondta le a válogatottságot, majd 2021-ben visszatért, de ő sem tudott csodát tenni a világbajnoki selejtezőkön.

Az ESPN azt írja, a legtöbb gólt a PSG színeiben szerezte, a 180 mérkőzésén 156x volt eredményes, addig az MLS-ben ezt 55 mérkőzésen 53x csinálta meg, ami szintén nagyon erős mutató.