Zlatan Ibrahimovic nem hosszabbít az AC Milannal, távozik a klubtól

Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A 41 éves svéd legenda szerződése a hónap végén lejár, amit végül nem hosszabbítanak meg, de aligha fejezi be a pályafutását.

Nem lehet azt mondani, hogy Zlatan Ibrahimovic ragaszkodna a klubjaihoz, legalábbis az évek tekintetében biztosan nem, mert 1999 óta számtalanszor váltott csapatot. A Malmö egykori játékosa játszott az Ajax, a Juventus, az Inter, a Barcelona, az AC Milan, a PSG, a Manchester United és az LA Galaxy színeiben is.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Nem sok futballista mondhatja el ezt magáról, ráadásul Zlatan 41 évesen is képes a legnagyobb ligában játszani, akár kezdőként. 2020 óta játszott ismét az AC Milan színeiben, akiket először 2010 és 2012 között szolgált.

Istenként tisztelik a milánóiak, még akkor is, ha egykor az ellenfelük volt a Juventus és a városi rivális Inter csapatával. Több mint meghatározó játékosa volt a Milánnak, a pályán kívül is, de most eljött a búcsú ideje.

Ibrahimovic ebben a szezonban azonban mindössze négy mérkőzésen lépett pályára a Seria A-ban, összesen 144 percet kapott, de így is a liga történetének legidősebb gólszerzője lett, amikor márciusban büntetőből betalált az Udinese-nek.

Az ESPN azt írja, Stefano Pioli menedzser megerősítette, a mostanában sérüléssel bajlódott Ibra nem áll rendelkezésre a vasárnapi mérkőzésen a Hellas Verona ellen, de a meccs után ünnepséget tartanak a tiszteletére. Miután a szerződését nem hosszabbítják meg, ingyen leigazolható.