Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,48 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,73 Ft
Bitcoin
64,251 $

Sokként érte az ingatlanvásárlást tervezőket a kamatemelés

November és február között komoly „forgalmi hullámvölgybe” került az ingatlanpiac.

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Rácz Gyula László, a Balla Ingatlan XVIII. kerületi irodájának szakmai vezetője úgy véli, hogy a visszaesés alapvető oka a kamatemelés volt, mely szinte sokként érte az ügyfeleket.

Ezzel szemben viszont az eladók tovább növelték az árakat, az elmúlt években tapasztalt piacnyitás azonban nem következett be, így mind a vásárlók, mind pedig az eladók patthelyzetbe kerültek. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

„Azt lehetett tehát látni az őszi és a téli hónapokban, hogy miközben a kereslet csökkent, a kínálat egyre csak bővült, amit az eladók egyáltalán nem észleltek. Ők nyilvánvalóan a hirdetési portálok egyébként is irracionális áraiból indultak ki, hogy azokon az összegeken további néhány százalékot emelve hirdessék az ingatlanjaikat” – írja közleményében a Balla Ingatlan.

Azóta is csupán néhány szegmensben tapasztaltak pár százaléknyi árcsökkenést, azonban inkább így is a stagnálás jellemző, ugyanakkor márciusban és áprilisban némi előremozdulás már tapasztalható volt az adásvételeket illetően.

„Mindez azonban csak annyit jelent, hogy a november-február közötti nagyon gyenge számokhoz képest történt némi pozitív változás, ugyanakkor a tavalyi szintektől még messze van a piac: körülbelül 60 százalékánál járhatunk a korábbi forgalomnak” – vélekedett a szakértő.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.