Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Az Apple megnyitja első webáruházát Vietnámban

A vállalat kiskereskedelemért felelős vezető alelnöke szerint büszkék erre a lépésre, amivel a vezérigazgató is egyetértett, mondván, a feltörekvő piacok több lehetőséget kínálnak a növekedésre.

Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Apple pénteken közölte, miszerint május 18-án megnyitja első webáruházát Vietnámban, bár arról nem számolt be, hogy mikor tervezi fizikai üzletek megnyitását a 100 millió lakossal rendelkező országban.

Tim Cook, a cég vezérigazgatója szerint a feltörekvő piacok több lehetőséget kínálnak a növekedésre, s ehhez elég a fiatalabb generációkra gondolni, vagy arra, hogy jelenleg kevés ilyen típusú eszközt használnak. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Büszkék vagyunk arra, hogy Vietnámban terjeszkedünk”

– jelentette ki Deirdre O’Brien, az Apple kiskereskedelemért felelős vezető alelnöke.

Erre a lépésre alig néhány héttel azután kerül sor, hogy a vállalat megnyitotta első Apple-üzleteit Indiában, egészen pontosan Mumbaiban és Delhiben, bár az online áruház megnyitója már 2020-ban megtörtént.

A CNA szerint gyakori jelenség, hogy a cégek elsőként webáruházat nyitnak, majd később fizikai boltokat. Emellett tény, hogy az Apple már most is értékesíti termékeit Vietnámban, mégpedig engedélyezett forgalmazókon keresztül, illetve korábban a vállalat több beszállítója is a délkelet-ázsiai országba helyezte át a gyártása egy részét.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.