Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Az Apple már a második üzletét nyitja Indiában

Sőt: Tim Cook vezérigazgató szerdán személyesen találkozott Narendra Modi indiai miniszterelnökkel, s ígéretet tett arra, hogy a jövőben további beruházásokat eszközöl az országban.

Fotó: EPA/DIVYAKANT SOLANKI
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az Apple nemrég megnyitotta első fizikai üzletét Indiában, a CNN jelentése szerint pedig a vállalat a gyors terjeszkedés mellett döntött, ugyanis bejelentették, érkezik a második üzlet is.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerdán személyesen is ellátogatott Indiába, ahol találkozott Narendra Modi miniszterelnökkel, és biztosította arról, hogy az Apple további beruházásokat eszközöl az országban, miközben a vállalat növeli kiskereskedelmi és gyártási tevékenységét is az országban. Soron kívül Akár 21 fok is lehet szerdán, csak fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést

A látogatás kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a világ legértékesebb vállalata továbbra is India felé orientálódik, és a benne rejlő potenciált fogyasztói piacként és termelési központként egyaránt szem előtt tartja. Az Apple lépése nem sokkal azután történt, hogy az ENSZ bejelentette, India népessége az év közepére megelőzi Kínát.

Cook az indiai miniszterelnökkel történt találkozóját követően azt tweetelte:

„Az oktatástól és a fejlesztőktől kezdve a gyártáson át a környezetvédelemig elkötelezettek vagyunk a növekedés és a beruházások mellett az egész országban.”

Modi szintén tweetelt a találkozó után, s úgy fogalmazott, „számos témában folyt eszmecsere”, többek között „az Indiában zajló, a technológia által vezérelt átalakulásokról”.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.