Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,897 $

Amerikai katonákat kábított el és rabolt ki a „Harry Potter” becenéven ismert bűnöző

Ebben két nő segítette, akik elterelték az áldozatok figyelmét, amíg a gyanúsított nyugtatót kevert az italukba.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az igazságügyi minisztérium jelentése szerint két amerikai katonát kábítottak el és raboltak ki egy kolumbiai bárban, amelynek elkövetésével egy „Harry Potter” becenéven emlegetett kolumbiai férfit gyanúsítanak, aki hétfőn jelent meg a bíróság előtt Miamiban.

Az FBI és a kolumbiai rendőrség szerint a férfi korábban több ehhez hasonló rablást is elkövetett, s ebben két nő segítette, akik elterelték az áldozatok figyelmét, amíg a gyanúsított, Jeffersson Arango Castellanos nyugtatót kevert az italukba. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Ő és bűntársai akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak, ha elítélik őket összeesküvés, emberrablás és nemzetközi védelem alatt álló személyek elleni támadás vádjával – számolt be a New York Post.

A jelentésből az is kiderül, hogy a két katona 2020. március 5-én este egy bogotai bárban tartózkodott, ám az éjszaka folyamán nyomuk veszett, másnap reggel pedig nem jelentek meg a munkahelyükön. Miután előkerültek, zúzódások borították őket, de semmire sem emlékeztek az előző nappal kapcsolatban, az értéktárgyaik (telefon, pénztárca, stb.) pedig eltűntek.

A kolumbiai rendőrség 2020. december 30-án tartóztatta le Castellanost, miután egy másik rablás során tetten érték, az őrizetbe vétele után pedig állítólag bevallotta, hogy mindkét katonát elkábította és ellopta a holmijukat. Illetve az is kiderült, hogy május 11-én ismét bíróság elé kell állnia.