Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,91 Ft
Euró
387,77 Ft
Font
450,47 Ft
Bitcoin
62,950 $

Hivatalos: részleges megegyezés született, jöhetnek az uniós pénzek

Varga Judit igazságügyi miniszter jelentette be, hogy részleges megegyezés született az EU-val.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán számolt be arról, hogy technikai megállapodás az igazságügyi csomagról. Bejegyzésében megosztotta:

„A délelőtt folyamán konstruktív megbeszélést folytattam Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztossal.” Soron kívül Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

Varga hangsúlyozta, az igazságszolgáltatási vállalásokkal kapcsolatos technikai tárgyalások lezárultak, így már csak a biztosi kollégium döntése van hátra.

Az igazságügyi miniszter bejelentése igen jelentős, hiszen a tavaly év végén felfüggesztett uniós források ügyében eddig nem sikerült megállapodásra jutni. Fontos megjegyezni, hogy a megegyezés csak részleges, ám ezek alapján hamarosan végleges döntés születhet az uniós pénzekről.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az EU 27 „szupermérföldkövet” tűzött ki, melyeket a magyar kormánynak teljesítenie kell ahhoz, hogy feloldják a befagyasztott forrásokat.

Nagyot nőtt az átlagosan felvett lakáshitelek összege

A szakértők további növekedésre számítanak.

Bayer Leverkusen-Atalanta döntőt rendeznek az Európa-ligában

A Marseille nagyon simán esett ki az Európa-liga elődöntőjében az Atalanta ellen, addig az AS Roma drámai körülmények között búcsúzott.