Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

USA: mélységesen aggasztóak Kína nukleáris fejlesztései

Az Egyesült Államok kormánya „mélységesen aggasztónak” találja Kína nukleáris fejlesztéseit, melyek meglátásuk szerint”kérdéseket vetnek fel” az ország szándékai kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Times of India jelentése szerint Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője csütörtökön kijelentette, hogy Kína nukleáris fegyverkezése „mélységesen aggasztó”, hozzátéve, hogy mindez „kérdéseket vet fel” az ország szándékai kapcsán.

Patel csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

„A Kínai Népköztársaság nukleáris fejlesztése mélységesen aggasztó, és kérdéseket vet fel a Kínai Népköztársaság szándékaival kapcsolatban, továbbá megerősíti a nukleáris kockázatok csökkentésére irányuló gyakorlati intézkedések folytatásának fontosságát.”

Az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője rámutatott, „az az ütem, mellyel Kína tevékenykedik” egy új feszültséget jelent a nemzetközi stabilitásra nézve, továbbá új kihívások elé állítja „az elrettentést, a biztosítékot, a fegyverellenőrzést és a kockázatcsökkentést” is.

Kiemelte, az Egyesült Államok folytatja a nyomásgyakorlást Kínára nézve, hogy az ország érdemi két- és többoldalú kötelezettségvállalásokba kezdjen a nukleáris kockázat csökkentése érdekében, hozzátéve, hogy az USA „továbbra is elkötelezett” ebben a kérdésben.

Az Egyesült Államok aggodalmait csak tovább erősíti, hogy nemrég arról érkeztek jelentések, miszerint Kína azt fontolgatja, hogy 2035-re megtriplázza nukleáris robbanófejkészletét, hogy már 900 darab álljon rendelkezésükre – törekvéseiket pedig a Tajvan miatt várható feszültségekkel magyarázzák.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.