Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Szudáni konfliktus: közel 300-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO jelentett arról, hogy a szudáni konfliktus halálos áldozatainak száma 296-ra emelkedett.

...svg content...Fotó: MTI/EPA
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera a WHO szerdai közlése nyomán számolt be arról, hogy a harcok kezdete óta legkevesebb 296 ember vesztette életét, és további több mint 3000 ember sérült meg.

Egyelőre nem tudni, hogy a halálos áldozatok közül hányan voltak civilek, a szervezet azonban jelezte, a halálos áldozatok száma valószínűleg jóval magasabb, mivel „a holttestek az utcákon vannak”, ám a helyzet jelenleg túl veszélyes ahhoz, hogy összegyűjtsék őket. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Korábban, kedden az orvosok szindikátusa még arról jelentett, hogy legkevesebb 174 civil halálos áldozatról tudnak, és további több száz ember sebesült meg az összecsapások nyomán.

Hassan Razzaq, az Al Jazeera tudósítója a helyszínen tartózkodik, legfrissebb beszámolója szerint pedig a fővárosban, Kartúmban szüntelen hangos robbanások és lövések visszhangoznak bármerre is jár az ember.

Razzaq hozzátette, a tömegközlekedés jóformán teljesen leállt, az emberek pedig gyalog, vagy saját autóikkal próbálnak közlekedni, miközben a környéken minden üzlet bezárt. A tudósító megpróbált egy kis vizet és élelmiszert szerezni, ám semmit sem tudott vásárolni.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.