Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Nagysebességű hálózatot építene ki a szuperszámítógépei számára Kína

Ha sikerülne megoldani, hogy ezek az eszközök kapcsolódni tudjanak, a vállalatok és kutatók könnyen hozzáférhetnének bármilyen adathoz vagy szolgáltatáshoz, amelyre szükségük van.

Fotó: A RIKEN kutatóintézet számára készített, Fugaku névre hallgató új szuperszámítógép az intézet központjában rendezett sajtóbemutatón, Kobéban 2020. június 25-én. MTI/EPA/Kurokava Dai
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kínai tudományos és technológiai minisztérium hétfőn megbeszélést tartott, hogy a szakértők megvitassák, hogyan lehetne egy olyan hálózatot kiépíteni, amelyen keresztül a rendkívül nagy teljesítményű szuperszámítógépeket össze lehetne kapcsolni.

Li Kuocsie akadémikus szerint ennek célja az ország technológiai és kutatási képességeinek javítása, mert bár Kína szuperszámítógépei a világ legjobbjai közé tartoznak, de felhasználásukat tekintve elmaradottnak számítanak más országokéhoz képest. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ha azonban sikerülne megoldani, hogy ezek az eszközök kapcsolódni tudjanak, a vállalatok és kutatók könnyen hozzáférhetnének bármilyen adathoz vagy szolgáltatáshoz, amelyet a szuperszámítógépek nyújtani tudnak, s mindezt egy böngészőszerű platformon érhetnék el.

Ezáltal számos problémára találhatnának megoldást együttes erővel, legyen szó bármilyen területről, mint pl. az űrkutatás, az orvostudomány, a pénzügyek vagy a mesterséges intelligencia terén – számolt be a South China Morning Post.

Jang Kuangven, a Vuhszi Központ igazgatója hozzátette, az is tény, hogy ennek megvalósításához számos technikai nehézséget kell még leküzdeni, beleértve a nagysebességű internethálózat és az üzemeltetési platform kiépítését, így ez még a jövő zenéje.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.