Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,55 Ft
Euró
401,09 Ft
Font
479,76 Ft
Bitcoin
62,905 $

Újabb brutális bírságot szabott ki a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt idők során több nagy összegű bírságot is kiszabott már, főként fogyasztóvédelmi okokra hivatkozva, melynek most megvan a legújabb vesztese, egy társkeresőket üzemeltető cég.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt idők során több nagy összegű bírságot is kiszabott már, főként fogyasztóvédelmi okokra hivatkozva, melynek most megvan a legújabb vesztese, egy társkeresőket üzemeltető cég.

A GVH ugyanis 1.6 milliárd forintos bírságot szabott ki egy luxemburgi hátterű vállalatra, amely többek között a Be2.hu és az Academicsingles.hu társkereső oldalak üzemeltetője, arra hivatkozva, hogy az érintett oldalak tisztességtelenül jártak el a fogyasztókkal szemben. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A GVH kiemelte a döntésével kapcsolatos közleményében, hogy a társkereső weboldalakat üzemeltető társaság gyakorlata a „zavaros kommunikációra, és a fogyasztók megtévesztésére épül”. A hivatal szerint a döntésükben is kiemelik, minden esetben elvárt az árakra, a szolgáltatások ellenértékére vonatkozó szerződéses feltételek egyértelmű kommunikációja.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a portálok „nehezen észlelhető és megtévesztő információkat nyújtottak az előfizetés időtartamáról, automatikus meghosszabbodásáról és áráról, emiatt a fogyasztók nem voltak tudatában annak, hogy ténylegesen milyen időtartamú és összegű fizetési kötelezettségük keletkezhet”.

A problémát az is jelentette, hogy a vállalkozás még a panaszok ellenére sem módosította a gyakorlatát, ezért a bírságon felül a GVH erre is kötelezte őket, valamint az oldalak miatt megkárosított felek a GVH határozatára alapozva polgári bíróság előtt be is perelhetik az üzemeltetőket.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/szlavik-az-oroszok-a-legfontosabb-fazist-hagytak-ki/

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.