Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Biden szerint a mesterséges intelligencia veszélyt jelenthet a társadalomra

Elmondása szerint a technológiai vállalatoknak nagy a felelősségük abban, hogy a termékeik biztonságosak legyenek, mielőtt piacra dobják őket.

Fotó: Joe Biden amerikai elnök az általa kezdeményezett, videokonferencia keretében megrendezett demokrácia-csúcstalálkozón a washingtoni Fehér Ház kertjében álló Eisenhower kormányzati irodaházban lévő South Court előadóteremben 2023. március 29-én. MTI/EPA/Abaca Press pool/Yuri Gripas
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Al Jazeera beszámolójából kiderül, miszerint Joe Biden amerikai elnök a tudományos és technológiai tanácsadóival kedden tartott megbeszélés során kijelentette, bár még nem tudni biztosan, de a mesterséges intelligencia (MI) akár veszélyes is lehet.

„A technológiai vállalatoknak nagy a felelősségük abban, hogy a termékeik biztonságosak legyenek, mielőtt piacra dobják őket” Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

– tette hozzá.

Majd arra utalt, miszerint az MI segíthet a betegségek és az éghajlatváltozás kezelésében, de „a társadalmat, a gazdaságot és a nemzetbiztonságot fenyegető potenciális kockázatokat” sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az elnök úgy véli, a közösségi média már bebizonyította, hogy az új technológiák milyen károkat tudnak okozni (főleg a fiatalok körében), ha „nincs rajtuk fék, sem semmi olyan, ami védelmet nyújthatna velük szemben”, ezért sosem árt óvatosnak lenni.

Ez azután történt, hogy a technológiai ipar vezető szereplői nyílt levélben sürgették a mesterséges intelligencia fejlesztések azonnali felfüggesztését, mégpedig a társadalmat fenyegető kockázatok miatt, s a dokumentumot mintegy ezren írták alá, köztük Elon Musk és Steve Wozniak.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.