Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Hiába az üzemanyag-árcsökkenés, hamarosan jöhet a feketeleves

Érdemes lehet a következő napokban tankolni, ugyanis most még csökkenés tapasztalható, ám hamarosan újabb drágulásra lehet számítani az üzemanyagárakban.

Fotó: A Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) logója a szervezet bécsi székházán 2020. március 4-én, az OPEC kétnapos 178. miniszteri tanácskozásának kezdete előtti napon. MTI/EPA/Florian Wieser
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdától bruttó 10 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, ám a benzin kapcsán nem lesz változás, így előbbi literje 590 forintba kerül majd, míg utóbbi literenkénti átlagára 614 forintos szinten marad.

Ám a Reuters értesülései szerint újabb fordulat várható a töltőállomásokon, vasárnap ugyanis a nagy olajkitermelők, azaz Szaúd-Arábia és más OPEC+-országok úgy döntöttek, hogy tovább csökkentik az olajkitermelésüket, naponta körülbelül 1,16 millió hordóval. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A bejelentés hatására ki is lőtt a kőolaj világpiaci ára: hétfő hajnalban a Brent típusú olaj hordónkénti ára 84,9 dollárra drágult, s a Forbes szerint péntek óta mintegy 5 dolláros áremelkedés ment végbe – derül ki a vezess.hu beszámolójából.

Hasonló lépésre legutóbb tavaly októberben volt példa, amikor a nagy olajkitermelők napi 2 millió hordóval csökkentették a kitermelésüket, ennek azonban egyenes következménye lehet, hogy tovább emeli az olaj világpiaci árát, ami az üzemanyagárakra is hasonló hatást gyakorolhat.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.