Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,133 $

Guardiola kockáztathat Haaland pályára küldésével a Liverpool ellen

A bajnoki cím sorsa múlhat azon, hogy Haaland pályára léphet-e a Liverpool ellen, de az már inkább kérdés, mennyit játszhat, és bírni fogja-e a sérülése miatt.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Megkérdőjelezhetetlen, hogy Haaland köré épül a Manchester City támadójátéka, aminek megvan a maga veszélye, mert ha a norvég klasszis nincs a pályán, messze nem úgy működik a rendszer, mint ellenkező esetben.

Haaland nagyon nagy tempóban termeli a gólokat, de tőle sem lehet mindig triplákat várni, és a folyamatos terhelés miatt becsúsznak kisebb-nagyobb sérülések. Legutóbb ágyéksérülést szenvedett, ami miatt nem tudott segíteni a norvégoknak a válogatottban. Soron kívül Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

A válogatottsági szünet véget ért, a Manchester City pedig a Liverpoolt fogadja szombaton kora délután. A legnagyobb kérdés, hogy mi lesz a 22 éves világsztár sorsa, hajlandó-e kockáztatni vele Guardiola.

Kérdéses Haaland helyzete

„Meglátjuk.” – idézte az ESPN Guardiolát a rangadó előtt, ami akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet. „Az orvosok és a játékos eldöntik, jól érzi-e magát. Az élet kockázatos, és néha vállalni kell azokat. Sok gólt lőtt, sok gólja van.”

„Mindig olyan csapat vagyunk, mely arra törekszik, hogy sok gólt lőjünk a szezonban, és ez az idény végéig is így lesz.” – folytatta a Manchester City edzője, aki megerősítette, Haaland jelenleg lábadozik, és van még egy edzésük a mérkőzés előtt, aminek ideje alatt megnézik, hogyan érzi magát a támadó.

A Manchester City idén akár triplázhat is, mivel a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában és a FA-kupában is harcban van a címért. „Sokszor mondtam már, hogy csak egy csapat triplázott, mert ez nagyon nehéz, emiatt nem gondolunk rá. Itt van ez a meccsünk, aztán jön egy hosszú hét, majd egy kemény menetrend. A legfontosabb az, hogy még minden versenyben harcolunk, és ez nagyon jó. Tíz vagy tizenegy hónapig kitartani nagyon nehéz, mégis ott vagyunk.”

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.